استقرار دائمی بالگرد اختصاصی اطفای حریق در استان اصفهان ضروریست
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: استقرار بالگرد اختصاصی اطفای حریق در این استان ضروریست و باید مکاتبات لازم با سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور صورت پذیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایرنا- منصور شیشه فروش، روز یکشنبه در جلسه مدیریت بحران با موضوع پیشگیری و اطفای حریق در جنگلها و مراتع استان اصفهان افزود: این منطقه هم خود دارای عرصههای طبیعی فراوان است و هم از حیث واقع شدن در مرکز کشور میتواند در مواقع بحرانی کمک حال سایر استانها باشد لذا استقرار بالگرد اختصاصی اطفای حریق با برخورداری از تجهیزات مورد نیاز مانند سبد حمل آب باید با جدیت دنبال شود.
وی ادامه داد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان درخواست کتبی را برای سازمان کشوری مرتبط ارسال کند و رونوشت آن را در اختیار ما بگذارد تا از طریق مدیریت بحران کشور نیز پیگیری کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران اصفهان اضافه کرد: از سوی دیگر باید ۲طرح «کاهش خطر و پاسخ به بحران» با استفاده از مطالعات ۱۰ساله در استان تدوین و نیاز است که چنین طرحی با موضوع حریق در استان و شهرستانها تهیه و به نواحی مختلف ابلاغ شود.
شیشه فروش اظهارداشت: ۵۰مخاطره در کشور شناسایی شده است و بر مبنای تحقیقات ما ۴۲مورد طبیعی و با منشا انسانی آن در استان اصفهان رخ میدهد.
وی تصریح کرد: میزان آتش سوزیهای سال قبل در استان نسبت به ۲سال پیش آن ۹۰درصد کاهش داشت که البته یکی از دلایل آن کاهش بارندگی و کم شدن پوشش گیاهی بود، اما امسال به دلیل بارندگیهای بهتر وضعیت پوشش گیاهی بهبود یافته و مناطق متعددی با خطر آتش سوزی روبه روست.
مدیرکل مدیریت بحران اصفهان خاطرنشان کرد: چالشهای استان اصفهان متعدد است، برای مثال ۹۸درصد مساحت استان از کم آبی رنج میبرد و با خشکی ۵۰درصد از چاهها و چشمهها مواجهیم و این روزها آبرسانی به ۳۶۰روستا با تانکر انجام میشود.
شیشه فروش ادامه داد: وزش بادهای گرم که خطر حریق را افزایش میدهد تا آخر مهر امسال ادامه دارد لذا هرس و زدودن پوشش گیاهی خشک بویژه در کنار معابر و جادهها برای جلوگیری از آتش سوزی اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه عشایر استان در ۵۰۰نقطه مستقرند، گفت: توزیع آبگرمکن خورشیدی و دیگر لوازمی که وابستگی به چوب جنگل را کم میکند از اهمیت بالایی برخوردارست.
لزوم آموزش خطرات حریق به تور لیدرها
مدیرکل مدیریت بحران اصفهان تصریح کرد: از طرفی لازم است که اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری با برگزاری دورههای توجیهی برای مدیران تورهای گردشگری، نکات لازم در باره خطرات آتش افروختن در عرصههای طبیعی و دیگر موارد آموزشی را ارائه دهد.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان ۱۰. ۷میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰درصد آن معادل حدود ۹. ۸میلیون هکتار را عرصه منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳هزار هکتار را جنگل (معادل ۴درصد) ، ۶میلیون هکتار را مرتع (معادل ۶۴درصد) و سه میلیون هکتار را بیابان (معادل ۳۲درصد) دربرگرفته است.
استان اصفهان از نظر تقسیمبندی نواحی رویشی در ۲ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی، غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار میرود.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |