مدیرکل منابع طبیعی البرز:
مشارکت فعال مردم مهمترین راه نجات منابع طبیعی البرز است

تاریخ انتشار : 1401/08/04 - ساعت انتشار: ١٣:٤٤ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با اشاره به اهمیت صیانت از مواهب خدادادی برای حفظ حیات انسانی و جانوری گفت : امروز مشارکت فعال مردم مهمترین راه نجات منابع طبیعی البرز و مناطق مختلف کشور از تخریب و آسیب ها است.

حامد فرضی در حاشیه بازدید از طرح های بیابانزدایی استان البرز که در شهرستان های نظرآباد و اشتهارد در حال انجام است ، افزود: آنچه می تواند منابع طبیعی را از مخاطرات نجات دهد ، تعصب مردمی نسبت به این مواهب است  که به حفظ حیات بشری کمک شایانی خواهد کرد.

وی اظهار داشت: این تعصب ساکنان عرصه های طبیعی بایستی با رویکرد مباحث قانونی در منابع طبیعی آمیخته و منجر به اتفاقات خوبی شود تا هم دستگاه های دولتی بتوانند تکالیف خود را به خوبی به انجام رسانند و هم مردم برخوردار از این عرصه ها از موهبت الهی و طبیعت پیرامون خود بهره ببرند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه این اتفاق در البرز در حال شکل گیری است، اظهار داشت: کارهای بسیار خوبی در این سال ها صورت گرفته است.

فرضی با اشاره به اینکه در استان البرز حدود ۴۵هزار هکتار بیابان داریم، گفت: از این میزان نزدیک به ۲۵هزار هکتار جزو کانون های ریزگرد است که به دلیل همجواری با استان های قزوین و تهران یک کانون ۱۵۰هزار هکتاری ریزگرد را تشکیل می دهد که باعث شده ما متاسفانه شاهد ریزگرد در البرز و تهران باشیم.

شرایط اکوسیستم البرز بسیار ناپایدار است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ادامه داد: بایستی تمام نگاه ها را نسبت به این مساله معطوف کنیم که شرایط اکوسیستم ما در البرز بسیار ناپایدار است و دخل و تصرف و تخریب پوشش گیاهی و هر اتفاقی که می تواند در حوزه سرزمین البرز شکل بگیرد به طور قطع می تواند آسیب های جدی را برای ساکنان این منطقه فراهم کند.

وی با بیان اینکه قسمت بیشتر اراضی کشاورزی استان از حالت بهره وری خارج شده، اضافه کرد: پیشروی مناطق بیابانی به سمت مناطق مسکونی و کشاورزی به سرعت شکل می گیرد ضمن اینکه بایستی در بحث حفاظت از عرصه های منابع طبیعی و آنچه که در اختیار ماست به خصوص در حفاظت از ۶هزار هکتار تاغزار تلاش کنیم.

فرضی اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی های خوبی که از طریق سازمان منابع طبیعی کشور به خصوص همکاران اداره کل آموزش و ترویج و اداره کل بیابان شرایط را به گونه ای رقم بخورد که مردم به طور مستقیم در حفاظت از منابع طبیعی نقش داشته باشند.

وی با بیان اینکه این ثروت متعلق به تمام آحاد مردم و متعلق به تمام نسل هاست که بایستی از آن برخوردار باشند، گفت: بایستی از این ثروت خدادادی به درستی حفاظت و بهره برداری کرده تا نسل های بعدی هم از این شرایط درآینده استفاده کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز یادآور شد که در بیابان های شهرستان های اشتهارد و نظراباد یک مجموعه آثار باستانی با عنوان دست کنده ها شکل گرفت است و افرادی تمایل دارند ضمن حفاظت از تاغزارها و توسعه جنگل کاری از این میراث فرهنگی به جای مانده از گذشتگان حفاظت کنند که امیدواریم یک شرایط اشتغالزایی پایداری را برای مردم این منطقه شاهد باشیم.

در بازدید از طرح های بیابانزدایی شهرستان های اشتهارد و نظرآباد تعدادی از بهره برداران و مسوولان حضور داشتند.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here