مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان:
چهار میلیون اصله نهال در گلستان تولید شد / تولید 10 هزار نهال شمشاد

تاریخ انتشار : 1401/07/28 - ساعت انتشار: ١٥:٥٢ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: چهار میلیون اصله نهال در نهالستان تحت نظارت این اداره کل تولید و آماده انتقال برای غرس شده است.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- حمید سلامتی در بازدید تولید نهال شمشاد در «قرن آباد» گرگان به خبرنگاران افزود: این تعداد نهال تولید شده برای توسعه فضای سبز، زراعت چوب، جنگل کاری و مرتع برنامه‌ریزی شده است.
وی همچنین از برنامه‌ریزی برای تولید چهار میلیون اصله نهال دیگر تا پایان سال جاری در نهالستان‌های استان خبر داد و گفت: تولید نهال در استان با حمایت خوب دولت و در نهالستان‌های شهرستان‌هایی از جمله گرگان، کلاله، آزادشهر صورت می‌گیرد که  هر ساله کار غرس نهال در فصل زمستان انجام می‌شود.
سلامتی، در خصوص ذخیره‌گاه جنگلی در گلستان افزود: اکنون در سطح ۲هزار هکتار ذخیره‌گاه جنگلی در این استان وجود دارد که مهمترین آن ذخیره‌گاه‌های سرخدار در «افراتخته» و «سیاه رودبار» در علی‌آبادکتول و هر کدام به وسعت ۲۰۰هکتار بوده و جزو بزرگترین ذخیره‌گاه این گونه جنگلی در دنیا و ایران به شمار می‌رود.

تولید ۱۰هزار اصله شمشاد
وی در ادامه  به ذخیره‌گاه گونه جنگلی شمشاد در «قرن‌آباد» گرگان اشاره کرد و گفت: برای حفظ این گونه جنگلی اقدام خوبی از اداره کل با پشتیبانی سازمان پیگیری می‌شود که اکنون ۱۰هزار اصله نهال شمشاد تولید شده از سوی «قنبر ملک‌شاهکویی» برای غرس آماده شده است.
وی ادامه داد: نهال‌های شمشاد تولید شده از سوی این علاقمند در روستای «قرن‌آباد» خریداری و در مناطق رویشگاه آن غرس می‌شود.
تولید نهال شمشاد گلستان بیشتر از طریق بذر و قلمه زدن و نهال جدید مستقر در ذخیره‌گاه شمشاد است.
در گلستان دو توده ذخیره‌گاه شمشاد به وسعت ۴۵۰هکتار در بندرگز و یک توده ۵هکتاری در «قرن آباد» گرگان وجود دارد و هر ساله حفظ این گونه باارزش توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری علیه آفات اقدام می‌شود.
شمشاد هیرکانی درختی همیشه سبز و بومی جنگل‌های هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونه‌های گیاهی در خطر انقراض اتحادیه بین‌المللی حفظ طبیعت قرار دارد.
این گونه درختی به عنوان پناهگاه حیات وحش و نماد میراث جنگل‌های شمال ایران قلمداد شده و بهترین رویشگاه آن ارتفاع ۲۰تا ۴۰۰متری از سطح دریا است ولی تا ارتفاع حدود هزار و ۲۰۰متری در مناطق مختلف جنگلی استان‌های گیلان، مازندران و گلستان نیز می‌روید.
گونه شمشاد که بومی ایران بوده و به نام «بُوکسوس هیرکانا» معروف است، خواص دارویی داشته و اکنون از آن داروی ایدز و ضد سرطان تولید می‌شود.
استان مرزی و شمالی گلستان با بیش از ۲۰هزار کیلومترمربع وسعت دارای ۸۶۲هزار و ۸۲۵هکتار مرتع، ۴۵۲هزار هکتار جنگل، ۶۲هزار و ۴۲۰هکتار اراضی مستحدث و اراضی موات و ۲۰هزار هکتار اراضی ساحلی است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here