مراتع چهارمحال و بختیاری رویشگاه 230 گونه گیاه دارویی است

تاریخ انتشار : 1401/01/29 - ساعت انتشار: ١٣:٥٧ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: از یک هزار و 200 گونه گیاهی شناسایی شده در استان 230 گونه آن دارای خواص دارویی هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از فارس- اصغر احمدی گفت: از یک هزار و 200 گونه گیاهی شناسایی شده در استان 230 گونه خواص دارویی دارند که از آخرین روز‌های زمستان تا آخرین روز‌های بهار قابلیت عرضه، برداشت و استفاده دارند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: هرساله اواخر زمستان و اوایل بهار گونه‌های گیاهی ارزشمندی مانند کلوس، شنگ، کارداریا، پرموسیر، اندشت، تره کوهی، بن سرخ، ترشک، ریواس، کنگر، پیاز موسیر، آویشن، انواع پونه‌های کوهی، مرزه بختیاری، مریم گلی و ده‌ها گیاه با ارزش دیگر در سبد مصرفی مردم قرار می‌گیرند.
احمدی با اشاره به اینکه موضوعی که موجب نگرانی از آینده گیاهان دارویی و ارزشمند موجود در چهارمحال و بختیاری می‌شود برداشت آن‌ها پیش از کامل شدن رشد طبیعی است، بیان داشت: این موضوع می‌تواند آن‌ها را با خطر انقراض رو به رو کند.
وی ادامه داد: به مصرف‌کنندگان و افرادی که کار برداشت، حمل و نقل و فروش این گیاهان را بر عهده دارند توصیه می‌شود اجازه دهند گیاه مراحل رشد فیزیولوژیک خود را طی کرده و سپس برای برداشت آن‌ها اقدام کنند چرا که با این کار بقای این گونه‌های ارزشمند تضمین می‌شود.

بوته‌کنی گیاهان تخلف است
احمدی بیان داشت: جهت حفظ و جلوگیری از انقراض گیاهان دارویی برابر ماده 43 قانون حفاظت و بهره‌برداری، بوته‌کنی گیاهان تخلف اعلام شده و با متخلفان مطابق قانون برخورد می‌شود.
مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال وبختیاری بیان کرد: یگان حفاظت منابع طبیعی نیز از طریق گشت‌ها و اکیپ‌های ثابت و سیار با هرگونه تخلفی در این زمینه برخورد خواهند کرد البته مرتع‌داران نیز با بکارگیری قرقبان عملیات حفاظت از عرصه‌ها را انجام می‌دهند.
وی در پایان گفت: برگزاری کلاس‌های آموزشی جهت ارتقای سطح فکری بهره‌برداران، تهیه، تصویب و احاله مدیریت طرح‌های مدیریت منابع طبیعی اعم از طرح‌های مرتع‌داری، جنگل‌کاری و ماده سه و... راهکار‌هایی است که منابع طبیعی جهت ساماندهی بهره‌برداری از عرصه‌ها با مشارکت بهره‌برداران اجرا و نظارت می‌کند.
لازم به ذکر است که، یکی از مهم‌ترین خواص گیاهان موجود در فصل بهار طبع گرم آن‌ها است چرا که با خاصیت سم‌زدایی سبب از بین رفتن امراض در بدن می‌شود همچنین سمومی که در فصل پاییز و زمستان در اثر بی‌تحرکی و... در بدن انسان تجمع می‌کنند با مصرف این گیاهان از بین می‌روند که همین موضوع نیز دلیل استقبال مردم چهارمحال و بختیاری از این گیاهان و استفاده آن‌ها است.
البته بسیاری از گیاهان دارویی را می‌توان به صورت‌های مختلف مانند تازه‌خوری، پخته، سرخ شده، ترشی، شوری و... مصرف کرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here