دومین گردهمایی سراسری فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی برگزار شد

تاریخ انتشار : 1400/11/05 - ساعت انتشار: ١١:٢٦ - گروه خبری : اخبار قدیمی

دومین گردهمایی سراسری فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی کشور روز دوشنبه با حضور رییس سازمان جنگل ها، مراتع و ابخیزداری کشور بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

دومین گردهمایی سراسری فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی کشور روز دوشنبه با حضور رییس سازمان جنگل ها، مراتع و ابخیزداری کشور بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، در این گردهمایی مسعود منصور گفت: نگاه سازمان جنگل ها به حفاظت، حفاظت فنی و مدیریت حفاظتی است و عرصه های منابع طبیعی که دارای طرح و مجری هستند، حفاظت از آن محدوده برعهده مجریان طرح است و نیروهای منابع طبیعی نقش نظارتی دارند.
او افزود: هوشمند سازی حفاظت در منابع طبیعی از اهداف بلند سازمان است و یگان حفاظت به عنوان ضابط خاص با جرایم مشهود و جرم مقابله می کند.
منصور یکی از وظایف مهم دفتر فنی حفاظت را تهیه تجهیزات و پشتیبانی از یگان حفاظت برشمرد و افزود: دفتر حفاظت و حمایت با تهیه تجهیزات و توزیع آن در استان ها از این بخش حمایت می کند.

**برای پرداخت حقوق نیروهای حفاظتی محدودیت اعتباری وجود ندارد
رییس سازمان جنگل ها، مراتع وآبخیزداری کشور با تاکید بر پرداخت به موقع حقوق جنگلبانان تصریح کرد: در 4 مورد؛ پرداخت حقوق نیروهای حفاظتی، پیشگیری ازآفات و بیماری درختان، حریق جنگل ها و مراتع و هزینه دعاوی پرونده ها هیچ گونه محدویت منابع وجود نداشته و مدیران برای پیشبرد امور در این موضوعات مهم نباید کارها را معطل اعتبارات و بودجه نمایند.
او خاطر نشان کرد: طی دو سال گذشته برای اطفای حریق جنگل ها و مراتع ردیف اعتباری مشخصی وجود نداشته است اما با پیگیری های انجام شده سال گذشته تخصیص صددرصدی و امسال نیز تخصیص 10 برابری به میزان 100 میلیارد تومان اعتبار برای پیشگیری و اطفای حریق جنگل ها گرفته شده است.
منصور از فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی خواست بر کار نیروهای حفاظتی که در قالب شرکت کار می کنند نظارت کامل داشته باشند زیرا شرکت ها از سازمان پول می گیرند تا حقوق نیروهای حفاظتی را پرداخت نمایند اما بسیاری از مواقع حقوق نیروهای حفاظتی دو تا سه ماه به تعویق می افتد و باید بر این کار نظارت لازم انجام شود.

**یگان حفاظت تشکیلاتی مجزا از بدنه منابع طبیعی نیست
وی تاکید کرد: یگان حفاظت تشکیلاتی مجزا از بدنه منابع طبیعی نیست و همانگونه که مدیر یک مجموعه مشکلات اداره جنگل را حل می کند باید به مشکلات یگان حفاظت نیز رسیدگی نماید.
منصور در باره قاچاق درختان جنگلی نیز گفت: چوب اکنون از قیمت بالایی برخوردار است و احتمال اینکه این پدیده افزایش پیدا کند زیاد است از این رو برای مقابله با قاچاق چوب موضوع مهم پیشگیری است و باید تلاش کنیم تا قاچاق چوب انجام نشود.
او به ساماندهی نیروهای حفاظتی اشاره کرد و گفت: اکنون حوزه استحفاظی نیروهای حفاظتی مشخص است و نیروها اکنون وظیفه خود را می دانند و 20 اداره کل منابع طبیعی استان ها تا پایان امسال به بی سیم دیجیتال مجهز می شود.
** ارسال 80 هزار پیام توسط مردم  به  سامانه 139 و 1504
در ادامه این گردهمایی سرهنگ رضا اکبری فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور به روح شهدای بلند منابع طبیعی درود فرستاد و یاد و خاطره 21 شهید و 500 ایثارگر منابع طبیعی کشور را گرامی داشت.
سرهنگ اکبری افزود: وجود این جانثاران و شهیدان راه انفال، نشان از عزم سازمان جنگل ها و یگان حفاظت در راه پاسداری از عرصه های منابع طبیعی دارد و باب شهادت روی سازمان جنگل ها باز است.
او همچنین گفت: از ابتدای سال تا کنون 80 هزار اخبار و گزارش توسط مردم از طریق سامانه 139 و 1504 به مراکز فرماندهی یگان مخابره و اطلاع رسانی شده که همه این اخبار در مناطق مربوطه عملیاتی شده است.

** تشکیل 35 هزار پرونده برای جلوگیری از تخریب و تصرفات منابع طبیعی
سرهنگ رضا اکبری همچنین گفت: برای جلوگیری از تخریب و تصرفات منابع طبیعی در سال جاری بیش 35 هزار پرونده قضایی تشکیل شده و 5000 نفر از متعرضین به منابع طبیعی و زمین خواران دستگیر و در رابطه 3500 دستگاه خودروی متخلف توقیف و با پرونده های متشکله جهت رسیدگی تحویل مراجع قضایی شده است.
سرهنگ اکبری همچنین از کاهش 46درصدی حریق در جنگل ها و مراتع به لحاظ سطح و 49درصدی به لحاظ تعداد فقرات در مقایسه با سال گذشته خبرداد و خاطر نشان کرد: این میزان کاهش بخاطر تشدید اقدامات حفاظتی، مشارکت مردم و بکار گیری از فناوری های نوین روز مانند: استفاده از بی سیم، نصب دوربین در مناطق بحرانی و مبادی جنگلی و استفاده از پهباد نام برد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشورهمچنین در این نشست به اقداماتی نظیر هوشمند سازی حفاظت، رصد و پایش خودروهای گشت و مراقبت با استفاده از جی پی اس، استفاده نیروهای حفاظتی از لباس های فرم، افزایش اعتبارات بخش حفاظت و پرداخت به موقع حقوق نیروهای حفاظتی  خبرداد.
سرهنگ اکبری همچنین خطاب به فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از پیش بینی افزایش احتمالی حریق در جنگل ها و مراتع در سال اینده خبر داد و افزود: این احتمال می رود که با افزایش بارندگی و فراوانی  پوشش گیاهی شاهد افزایش حریق درسال اینده باشیم، از این رو باید پیش بینی های لازم با تهیه و تجهیز امکانات و تجهیز حوضچه های آب و دیگر امکانات لازم  در مناطق بحرانی از وقوع آتش سوزی پیشگیری شود.

 ***

 بر اساس این گزارش، در این گردهمایی مهندس جلالی مدیر کل دفتر حفاظت، مهندس ابراهیمی فر معاون فنی یگان حفاظت و همچنین سرهنگ ناصری فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان تهران، سرهنگ داور فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویر احمد، دکترمراد زارعی جانشین فرماندهی یگان حفاظت منابع طبیعی استان لرستان،سرهنگ ذکریایی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان مازندران- ساری- سرهنگ رزمجو فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان بوشهر و سرهنگ قربانی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان گیلان به بیان برنامه ها و راهبردهای مدیریت حفاظتی و همچنین مشکلات، چالش ها و برنامه های پیشنهادی خود در حوزه حفاظت پرداختند.  



نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here