راه اندازی پایگاه داده(SDI) در منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان
به منظور بهره مندی از مزایای راه اندازی پایگاه داده در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، جلسهای جهت هماهنگی و برنامه ریزی این مهم با حضور مدیر کل اداره منابع طبیعی سید حسن حسینی، معاون حفاظت و امور اراضی-رسولی، نماینده سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان-جمالی، کارشناسان ممیزی اراضی اداره کل منابع طبیعی و همچنین نمایندگان شرکت های مشاور در حوزه راه اندازی پایگاه داده برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت-مدیر کل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به لزوم به کارگیری فناوریها و امکانات جدید در روند مدیریت منابع طبیعی، گفت: دستیابی سریع ادارات متبوع به اطلاعات دقیق و به هنگام، باعث افزایش کارآمدی فنی و بالا رفتن دقت انجام امور محوله و ارائه خدمات بهتر به مردم میشود.
سید حسن حسینی با بیان اینکه بهره گیری از امکانات الکترونیکی و فناوری اطلاعات امروزه ابزاری جدایی ناپذیر در مدیریت و برنامه ریزی است تا روند مطالعه، طرح ریزی و توسعه را سهولت بخشد، اظهار کرد: مباحث مربوط به مدیریت منابع طبیعی به علت درگیر بودن عواملی همچون چرخه اکولوژی، چرخه آب، آب و هوا، حیوانات، گیاهان، جغرافیای سرزمین و .... ذاتا امری پیچیده و چند بعدی به شمار میرود. تمامی این متغیرها پویا هستند و با یکدیگر به کنش فعال میپردازند. پروژههای مدیریت منابع طبیعی در سطوح مختلف محلی، منطقهای و ملی با هدف صیانت از منابع آب، خاک و پوشش گیاهی مطرح میشود.
وی افزود: در خصوص مباحث مربوط به مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری نرم افزارها و سامانههای مکانی متعدد طراحی و پیاده سازی میشوند؛ لزوم بهره مندی از قابلیتهای بیشمار سامانههای مکانمند طراحی و پیاده سازی پایگاه داده مکانی است.
حسینی با بیان اینکه بانک اطلاعاتی یا همان پایگاه داده مجموعهای سازمانیافته از دادهها است، ادامه داد: با توجه به اینکه پایگاه داده به منظور مدیریت، بازیابی و رسیدگی به دادهها به صورت بلادرنگ مورد استفاده قرار میگیرد، بنابراین به طور وسیعی از پایگاه دادهها در کاربردهای مدیریت علوم مکانی استفاده میشود.
وی با اشاره به نکات مثبت و فواید استفاده از پایگاه داده مکانی، تشریح کرد: استفاده از پایگاه داده مکانی در اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منجر به کنترل بهتر بر فرآیند گردش اطلاعات، مدیریت داده ها و اطلاعات، جلوگیری از گمشدن آنها، نظارت بر دسترسی صحیح به آنها، بالا رفتن امنیت دادهها، کاهش افزونگی دادهها، افزایش ماندگاری دادهها، یکپارچگی و استقلال دادهها، بهبود دسترسی به دادهها برای کاربران از طریق به کارگیری زبانهای میزبان و پرسمان، تسهیل توسعه برنامه های کاربردی جدید و همچنین امکان سرویسدهی به سامانه هایی همچون پنجره واحد مدیریت زمین و پروژه ملیSDI و صرفهجویی در هزینهها میشود.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره منابع طبیعی استان زنجان اضافه کرد: هدف ما از برگزاری این جلسات بررسی مسائل و مطالب مربوط به راه اندازی پایگاه داده در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و همفکری و گفتگو با شرکت های مشاور در این مهم بوده تا این اقدامات در جهت درست هدایت شوند.
مسعود رسولی اذعان کرد: دستیابی به فناوریهای نوین در مدیریت امور زمین و رفع مشکلات و مسایل عدیده و قدیمی در این حوزه، با یکپارچگی اطلاعات موجود در اداره کل منابع طبیعی و ادارات شهرستان های استان امکانپذیر است.
این مسئول با بیان اینکه جلوگیری از زمین خواری و تضییع حقوق دولتی یکی از دغدغهها و اهداف مهم سازمان منابع طبیعی است، خاطرنشان کرد: افزایش رضایتمندی سایر ارگانهای دولتی و غیر دولتی و مردم خدمات گیرنده در حوزه زمین از عملکرد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان ماحصل وجود یک سیستم یکپارچه و دقیق اطلاعاتی در استان است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |