برتری فعالیت های بیابان زدایی شهرستان گناباد در خراسان رضوی
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گناباد با بیان این خبر گفت: شهرستان گناباد در سال گذشته به عنوان یکی از شهرستان های برتر استان در فعالیت های بیابان زدایی انتخاب شد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت - محمدرضا نخعی در ادامه افزود: پروژه های بیابان زدایی شاخصی که از محل اعتبارات در سال 1400در شهرستان گناباد اجرا شده شامل نهالکاری همراه با آبیاری به مساحت ۱۰۰هکتار در منطقه عمرانی که درصد موفقیت نهال ها به لحاظ سبزینگی ۹۸درصد برآورد شده است.
وی افزود: اجرای سیستم های چرایی و قرق منطقه گیسور به مساحت ۱۳۰۰هکتار، اجرای عملیات مدیریت رواناب همراه با بذر پاشی به مساحت ۲۰۰هکتار در منطقه برگز، آبیاری سنواتی به مساحت ۳۲۵هکتار در منطقه عمرانی و نوده پشنگ که اجرای پروژه های مذکور منجر به استقرار پوشش گیاهی، تثبیت شن های روان، ترسیب کربن، کنترل و ذخیره رواناب و افزایش تولید علوفه در منطقه شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گناباد خاطر نشان کرد: اجرای عملیات بادشکن غیر زنده در تپه های ماسه ای منطقه عمرانی، مجاور جاده مواصلاتی گناباد به تربت حیدریه به طول ۲۵کیلومتر به صورت شطرنجی موجب استقرار پوشش گیاهی و مانع حرکت ماسه های روان به سمت جاده گردیده، از جمله فعالیت هایی است که اجرا شد.
وی یادآور شد: شهرستان گناباد در سالی که گذشت جهت تامین نهال پروژه های نهالکاری بیابانزدائی شهرستان و استان، اقدام به تولید ۱۷۵۰۰اصله نهال گلدانی گونه های بیابانی و ۳۰۰هزار اصله نهال تاغ نمود.
احداث 25 کیلومتر بادشکن غیر زنده در شهرستان گناباد
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گناباد از احداث 25کیلومتر بادشکن غیر زنده با هدف تثبیت تپه های شن های روان در منطقه عمرانی این شهرستان از ابتدای سالجاری تاکنون از محل اعتبارت سال 1400 خبر داد.
نخعی در ادامه خاطرنشان کرد: منطقه عمرانی به دلیل وقوع بادهای موسمی تحت تاثیر فرسایش شدید بادی قرار دارد لذا نیازمند اجرای پروژه های مختلف بیابان زدایی می باشد.
وی افزود: در همین راستا از محل اعتبارات ملی سال 1400 نیز آبیاری سنواتی در سطح 325 هکتار از این منطقه و نوده پشنگ اجرا شد.
نخعی ادامه داد: مدیریت هرز آب وکنترل رواناب با احداث هلالی آبگیر همراه بذر کاری در منطقه برگز وکال شور نیز در سطح 200 هکتار اجرا گردید و همچنین بیش از 17500 اصله نهال گلدانی برای کاشت در عرصه ها تولید گردیده است.
وی تصریح کرد: علاوه بر این فعالیت ها که از ابتدای سالجاری تاکنون اجرا شده است، اقداماتی همچون برپایی 42 کارگاه آموزشی ترویجی ویژه همیار طبیعت با حضور بیش از 930 دانش آموز در مدارس شهرستان، ثبت 716 همیار طبیعت در سامانه همیار طبیعت، بازدید دانشجویان مهندسی طبیعت از پروژه های بیابان زدایی و حوزه زوجی کاخک، تمدید 56 مورد پروانه چرای دام ،احاله طرح مرتعداری در سه مرتع گیسور، بهاباد، نوقاب و بیدخت را می توان نامبرد.
وی در پایان اضافه کرد: شهرستان گناباد 580هزار هکتار مساحت دارد که 500 هزار هکتار آن را اراضی مرتعی و جنگلی تشکیل می دهند.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |