اقدامات اجرایی در منطقه امامزاده داود پس از وقوع سیل سال جاری
محمد فرامرز معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران از اقدامات اجرایی صورت گرفته در امامزاده داود پس از وقوع سیل جاری خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و ابخیزداری استان تهران؛ فرامرز گفت: امامزاده داوود یکی از زیرحوضه های کن به مساحت 650 هکتار است که با توجه به پوشش گیاهی ضعیف و شیب زیاد و ارتفاع بالا از سطح دریا مستعد بلایای طبیعی از جمله سیل و بهمن میباشد.
وی افزود: سیلهای 1333 و 1401 و بهمن سال 1397 شاهد این قضیه بوده است.که در سنوات ماضی 44 سازه آبخیزداری در این زیرحوزه، در بالادست روستای امامزاده داود احداث شده و باعث افزایش زمان تمرکز، تعدیل حجم و رواناب سیل، کنترل رسوبات، افزایش نفوذ آب به سفره های آب زیرزمینی می شود.
فرامرز در ادامه افزود: علیرغم عملیات آبخیزداری اجرا شده، عدم رعایت حریم آبراهه و تخریب کانال انتقال آب در سالهای اخیر موجب شد تا در مرداد ماه سالجاری طی وقوع سیل آسیبهای زیادی به مناطق مسکونی در این زیرحوضه وارد شود، همچنین لایههای زمینشناسی شیلی (یک ساختار زمینشناسی) که فرسایشپذیر هستند نیز در منطقه امامزاده داود گسترش دارد و این عوامل موجب شده تا آب بارندگی به همراه حجم زیادی از رسوبات به مناطق پاییندست به حرکت درآیند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و ابخیزداری استان تهران گفت: با توجه به اهمیت موضوع و امکان وقوع سیل های با دوره بازگشت بالا مقرر گردیده که سرریز سازه های ملاتی با روکش بتن مسلح اجرا گردد که در همین راستا با پیگیری های صورت گرفته از محل اعتبارات استانی 13000 میلیون ریال اعتبار جهت بازسازی و مرمت سازه های موجود مبادله موافقتنامه صورت گرفته که در مرحله انجام تشریفات مناقصه بوده و همچنین 20000 میلیون ریال اعتبار نیز جهت مرمت و احداث سازه مصوب گردیده که پس از ابلاغ موافقتنامه اقدام به انجام مراحل قانونی جهت اجرای عملیات آبخیزداری در محدوده خواهد شد. همچنین به منظور ساماندهی حریم اصلی آبراهه نیز اقداماتی در این اداره کل انجام شده است که در صورت نهایی شدن کمک شایانی به مبحث خطرپذیری سیل محدوده خواهد نمود. همچنین در خروجی امامزاده داوود هم یک نقطه به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران استان تهران جهت احداث سازه تخلیه رسوب پیشنهاد گردیده است.
ارسال به دوست