هزینه کرد 20 میلیارد تومانی برای بیابان زدایی در خراسان جنوبی
در یک سال گذشته حدود 20 میلیارد تومان برای بیابان زدایی در خراسان جنوبی هزینه شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از خبرگزاری صدا و سیما - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: با تخصیص اعتبار 20 میلیارد تومانی در سال گذشته اقدامات بیانزدایی در بخشهای مختلف استان اجرایی شد.
علیرضا نصرآبادی افزود: با تخصیص این اعتبار 36 کیلومتر تلهی رسوب گیر، دو هزار و 760 هکتار مدیریت هرزآب، 20 کیلومتر بادشکن زنده و سطح وسیعی مراقبت و آبیاری انجام شده است.
وی گفت: تثبیت ماسههای بادی، شنهای روان و جلوگیری از گرد و غبار، تبخیر و تخریب بافت خاک به لحاظ شیمایی از جمله مزایای اجرای این طرحها در عرصههای بیابانی استان است.
به گفتهی نصرآبادی برای سال جاری در حوزهی بیابان هنوز هیچ اعتباری اختصاص نیافته است.
وی گفت: خراسان جنوبی با مساحت 15 میلیون و 79 هزار و 717 هکتار، حدود 9 درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده است که مساحتی معادل 14 میلیون و 562 هزار و 950 هکتار را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهد که در قالب حوزههای آبخیز با رویکرد جامع و سیستمیک مدیریت میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی با قرار داشتن بر روی کمربند خشک و نیمه خشک نیمکره شمالی دارای ذخایر آبی بسیار ضعیف و نزولات جوی کم، تبخیر سالانه بسیار شدید و میزان پوشش گیاهی اندک است این شرایط سبب شده از مجموع عرصههای بیابانی استان 36 درصد را عرصههای بیابانی و 50 درصد را مراتع کم تراکم بیابانی تشکیل دهد.
نصرآبادی گفت: خراسان جنوبی با 12 میلیون و 989 هزار و 284 هکتار اراضی بیابانی و مراتع کم تراکم بیابانی دومین استان بیابانی کشور است که با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی 86 درصد مساحت استان را شامل میشود؛ بنابراین میتوان بارندگی کم و پراکنش نامناسب، میزان تبخیر سالانه بیشتر از میزان ریزش نزولات جوی سالانه، فقر پوشش گیاهی و وجود بادهای فرساینده را از ویژگیها نواحی بیابانی استان بهشمار آورد.
به گفتهی وی از مجموع مساحت استان سه میلیون و 121 هزار و 486 هکتار تحت تاثیر فرسایش بادی در 23 منطقه و از این سطح یک میلیون و 386 هزار و 471 هکتار آن جزو کانونهای بحرانی فرسایش بادی بوده که در تمام شهرستانهای استان پراکنده است.
نصرآبادی میزان خسارت فرسایش بادی به مناطق زیستی و اقتصادی در کانونهای بحرانی فرسایش بادی استان را سالانه حدود 202 میلیارد و 525 میلیون ریال عنوان کرد که به موجب افزایش تعداد روزهای بادهای سیستان از 120 روز به 180 روز بر میزان این خسارت افزوده میشود.
مدیرکل منابع طبیعی افزود: تا سال 93 تعداد 28 کانون فرسایش بادی در استان وجود داشت که با توجه به تغییرات اقلیمی در این مدت کانونها به 35 مورد رسیده که تمرکز یا مرکزیت عملکردی حرکت ماسههای روان در این حوزهها دیده میشود.
نصرآبادی گفت: برای جلوگیری از فرسایش بادی و مدیریت مراتع بیابانی اقداماتی از قبیل احیا و اصلاح مرتع با کاشت گونههای مختلف، ذخیره سازی نزولات بارش و رواناب در اراضی کم شیب و دشتی با اجرای هلالیهای آبگیر و احداث چالههای فصلی یا شیارهایی برای ذخیره نزولات همراه با کاشت بذر انجام میشود.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |