اجرای عملیات آبخیزداری در زیرحوزه سولقان-شهرستان تهران

تاریخ انتشار : 1401/06/30 - ساعت انتشار: ١٧:٣٦ - گروه خبری : اخبار استان

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران از اجرای عملیات آبخیزداری در زیرحوزه سولقان-شهرستان تهران خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران؛ محمد فرامرز معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران گفت:حوزه آبخيز کن با مساحت 04/20571 هکتار در استان تهران واقع گردیده است که از جنوب به شهر تهران، از شرق به حوزه درکه، از شمال به حوزه جاجرود و از غرب به حوزه رودخانه کرج می پیوندد.

وی افزود: رودخانه های حوضه از مراتع مرتفع سرچشمه گرفته و به همین دلیل از شیب بالایی برخوردار هستند. مهمترین آبراهه حوزه، رود کن می باشد که از ارتفاعات مشرف به امامزاده داود سرچشمه گرفته و تا خروجی حوزه (مناطق مسکونی کن) ادامه دارد. حداكثر ارتفاع این حوزه آبخیز از سطح دریا 3840 متر و حداقل ارتفاع در خروجي حوضه برابر 1370 متر از سطح دریا می‌باشد و به عنوان شاخص‌ترين مسئله در اين حوضه مي توان به شيب بالا با توجه به تغيير ارتفاعي زياد (حدود 2470 متر)، فرسایش خاک، رسوب‌زایی و همچنین رواناب با دبی پیک بالا اشاره كرد.

فرامرزدر ادامه گفت:  از زیرحوزه های مهم آن می توان سولقان، لالون، تالون و کشار را نام برد که با توجه به تراکم جمعیتی بالا و موقعیت قرارگیری این حوزه آبخیز در شمال غرب محدوده شهر تهران از نظر خطر سیل دارای اهمیت زیادی می باشد در همین راستا حوزه آبخیز مذکور برای اولین بار توسط شرکت خدمات مهندسی جهاد در سال 1377-1376 مطالعه گردید و در سال 1396 گزارش مطالعاتی آن مورد بازنگری قرار گرفت و در سال های 1396، 1399 و 1400 طی قراردادهای مختلف تعداد 440 سازه آبخیزداری در سطح حوزه آبخیز احداث گردید.

  معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به اینکه  براساس قانون برنامه ششم توسعه کشور، مطابق ماده 38 – بند (خ)؛ بایستی حداقل در سطح 10 میلیون هکتار اجرای عملیات آبخیزداری و حفاظت از خاک در سطح کشور صورت پذیرد گفت:  بر همین اساس در سال 1401 از محل اعتبارات استانی سال 1400، با اعتباری بالغ بر 35000 میلیون ریال اقدام به احداث 6 سازه اصلاحی به حجم 1954 متر مکعب در دره شهدا واقع در غرب روستای سولقان شد که از مهمترین اهداف حاصل از آن می توان به، حفظ و بهره‌برداری مناسب از منابع آب ‌و خاک، حفاظت خاك و كنترل فرسايش و رسوب، کاهش تأثیرپذیری آبخیزها نسبت به سیل، زمین‌لغزش و فرسایش تشدید شونده، كنترل سيل به منظور حفاظت سكونتگاه‌ها و تأسيسات زيربنائي، احیاء و توسعه پوشش گیاهی و بهبود شرایط زیست‌محیطی و بهبود وضعیت اقتصادی آبخیزنشینان در راستاي اهداف توسعه پايدار اشاره نمود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج